Sitemap | ne | frans | engels
Een Vraag? Bel Ons: 0032 57 40 91 20

Nieuws over groenten

opsom   Nieuw EU-steunpakket van 165 miljoen euro voor tuinbouw
De Europese Commissie komt met een nieuw steunpakket ter waarde van 165 miljoen euro voor de door de Russische boycot getroffen tuinders.
 
opsom   Verslag World Food Moscow 2014: op zoek naar nieuwe kansen
Sinds 7 augustus, de dag waarop de Russische ban op verse groenten en fruit vanuit de EU, Noorwegen, Australië, Canada en de VS werd afgekondigd, is het bang afwachten voor de Belgische groente- en fruitwereld. Ondanks de tumultueuze situatie besloot de sector om de jaarlijkse deelname aan World Food Moscow niet op de helling te zetten en zo was VLAM er van 15 tot 18 september dan ook opnieuw bij.
 
opsom   VLAM zet volop in op promotie binnenlands product
VLAM zet volop in op promotie binnenlands productVLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, speelt in zijn najaarscampagnes in op het chauvinisme van de Belg dat opborrelt sinds de invoering van de Russische boycot op tal van Europese producten.
 
opsom   West-Vlaamse fruittelers promoten hun oogst met campagne ‘Snoep zelfstandig. eet meer peer'
Fruitboer Marc Verstrynghe uit Moerkerke is een van de slachtoffers van de boycot van Rusland om nog Belgische appels en peren in te voeren. Hij zal zijn perenoogst dit jaar moeten vernietigen.
 
opsom   Beursverslag Asia Fruit Logistica Hong Kong: 3 - 5 september 2014
Op 3 september 2014 ging de 8ste editie van Asia Fruit Logistica van start. Het Aziatische broertje van Fruit Logistica kon ook dit jaar op veel bijval rekenen: 478 exposanten uit 38 verschillende landen verzamelden in de AsiaWorld-Expo in Hong Kong om hun producten in de kijker te zetten. VLAM was er voor de vierde keer aanwezig.
 
opsom   Duurzaamheidsrapport Responsibly Fresh 2012-2013
De Belgische groente- en fruitveilingen zetten gezamenlijk hun weg van duurzame ontwikkeling verder. Twee jaar geleden, in februari 2012, lanceerden zij het collectief duurzaamheidskeurmerk Responsibly Fresh. Ondertussen hebben de initiatief nemende veilingen - Belgische Fruitveiling, BelOrta, Limburgse Tuinbouwveiling, REO Veiling en Veiling Hoogstraten - samen met de aangesloten producenten, hun inspanningen ononderbroken verder gezet.
 
opsom   Groenten blijven best betaalbaar
De prijzen staan al een tijd onder druk en tomaten zijn bijgevolg zeer goedkoop voor de tijd van het jaar. Dit geldt voor het hele assortiment: van vleestomaten, trostomaten tot kleine tomaatjes (Ministar, Cherrystar en andere specialties).
 
opsom   Beursverslag CPMA Convention en Trade Show: 2 - 4 april 2014
Van 2 t.e.m. 4 april vond de 89ste editie van de CPMA Convention & Trade Show plaats. Vancouver was dit jaar de gaststad van de belangrijkste groente-en fruitvakbeurs in Canada. VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, had voor de 3de keer een stand op deze jaarlijkse beurs. Deze opvallende stand was ingekleed in het “Premium Quality, Perfect Taste”-concept.
 
opsom   Appel en tomaat meest gegeten in ons land
Verse groenten en vers fruit blijven de norm wanneer men groenten en fruit aankoopt. Ruim drie kwart van de groente- en fruitaankopen voor thuisverbruik zijn vers. In totaal consumeerde de gemiddelde Belg 48,8 kg vers fruit en ruim 40,5 kg verse groenten in 2013. De tomaat en de wortel voeren een nek-aan-nekrace om de eerste plaats bij de groenten: 6,260 kg per kop voor tomaat tegenover 6,230 kg voor wortel. De appel blijft de meest gegeten fruitsoort in ons land, goed voor een thuisverbruik van ruim 9 kg per kop.
 
opsom   7000 groente- en fruittelers worden bevraagd
Op dit moment loopt een grootschalige enquête om de mening te achterhalen van groente- en fruittelers over de toekomstige invulling van de Gemeenschappelijke Marktordening (GMO) Groenten en Fruit. De GMO Groenten en Fruit is een onderdeel van het Europese landbouwbeleid en schetst het kader voor de opmaak van de operationele programma's van de verschillende producentenorganisaties. De veilingen zijn typische producentenorganisaties.