Sitemap | ne | frans | engels
Een Vraag? Bel Ons: 0032 57 40 91 20

Wolfcarius Fruit Supply brandt volledig uit

Zaterdagavond 29 juni 2013 werd de brandweer van Deinze kort voor middernacht opgeroepen voor een brand in de Varingstraat, net over de grens van het Deinse grondgebied in Markegem in de omgeving van het restaurant Tapuyt. Bij aankomst bleek het om een zware bedrijfsbrand bij fruitteeltbedrijf Wolfcarius Fruit Supply te gaan. Een loods van 1.500 vierkante meter stond in lichterlaaie.

De brandweerkorpsen uit de hele regio snelden ter hulp want aldra bleek duidelijk dat het om een hevige brand ging. Toen de eerste spuitgasten ter plaatse kwamen laaiden de vlammen reeds hoog op. Kort na middernacht volgde een reeks van ontploffingen en liet de politie de weg afzetten. De ambulances en de MUG kwamen ter plaatse. Binnen in het bedrijf bevonden zich een aantal werknemers. Twee van hen werden met zware brandwonden afgevoerd. Intussen stond het hele bedrijfspand in lichtelaaie en brandde volledig uit.


Brandweerwagens reden over en weer om water aan te voeren uit de Leie. Er vormde zich een dikke rookpluim. Gezien zich in het fruitbedrijf ook sproeistoffen bevinden was die rookpluim niet ongevaarlijk. Brandweerkorpsen van Deinze, Aarsele, Gent en Tielt kwamen ter plaatse.


De loods kon niet meer gered worden, ook een aanpalend gebouw liep zware brandschade op. Twee Poolse arbeiders liepen ernstige brandwonden op toen ze uit het gebouw wegvluchtten. Ze werden afgevoerd naar het ziekenhuis van Waregem en het UZ Gent, maar zijn niet in levensgevaar.


Omstreeks 5 u kwam een deskundige van het parket ter plaatse, het bedrijf werd omstreeks 7 u terug vrijgegeven. Over de oorzaak is weinig bekend. Vast staat dat de brand een accidentele oorzaak heeft en wellicht in de keuken ontstond.


De brandweer van Deinze blijft nog tot zondagmiddag ter plaatse om na te blussen. Er is geen hinder voor het verkeer. De stad Deinze zal het getroffen bedrijf zoveel mogelijk bijstaan. Burgemeester Jan Vermeulen bedankt alle hulpdiensten voor hun inzet de afgelopen nacht.


De schade door de brand is groot. Een hele loods van 1.500 vierkante meter is in de vlammen opgegaan. Ook een aanpalend gebouw liep schade op.


bron: Agripress    01:12:00|30/06/2013