Sitemap | ne | frans | engels
Een Vraag? Bel Ons: 0032 57 40 91 20

Rechtbank geeft fruitteler Bart Nicolaï opschorting van straf

De 43-jarige fruitteler Bart Nicolaï uit Zepperen (Sint-Truiden) heeft vrijdag van de Hasseltse correctionele rechtbank opschorting van straf gedurende twee jaar gekregen. Hij stond terecht voor slechte huisvesting van zijn seizoensarbeiders vijf jaar geleden.

Intussen heeft de fruitteler aan de Nachtegaal alles geregulariseerd en daar heeft de rechtbank rekening mee gehouden. De buitenlandse arbeiders werden ondergebracht in onder meer een stal, vijf containers, vier caravans en werfcontainers. De bouwsels voldeden niet aan de geldende woonkwaliteitsnormen. De feiten dateren van 2008 en 2009. Hij had ook stedenbouwkundige inbreuken begaan. Zo had hij onder meer een autowrak, containers, een sanitaire blok en een laadbak staan. Hij had ook ander afval opgeslagen. 

De stedenbouwkundig inspecteur gaf hem de opdracht alles te verwijderen en alles in de oorspronkelijke staat te herstellen. De rechtbank bracht op 23 juni 2011 een plaatsbezoek. Er volgde ook nog een nazicht van de wooninspecteur en de stedenbouwkundig inspecteur en daaruit bleek dat de teler alles in orde heeft gebracht. De fruitteler moet wel 231 euro gerechtskosten betalen. Zijn raadsman, Gerald Kindermans, vertelde dat de man het bedrijf geërfd had en dat het om een historisch belangrijke site ging, waar de man nu een modelbedrijf voor de fruitteelt wil runnen.


bron: Agripress    05:55:00|15/06/2013