Sitemap | ne | frans | engels
Een Vraag? Bel Ons: 0032 57 40 91 20

Groenten blijven best betaalbaar

De prijzen staan al een tijd onder druk en tomaten zijn bijgevolg zeer goedkoop voor de tijd van het jaar. Dit geldt voor het hele assortiment: van vleestomaten, trostomaten tot kleine tomaatjes (Ministar, Cherrystar en andere specialties).

De aanvoer van asperges verloopt vrij stabiel. Prijzen licht gedaald; niet duur. De beschikbaarheid van rode en gele paprika neemt terug toe. Prijzen zijn gedaald naar een correct niveau. Groen blijft vrij stabiel van prijs. De aanvoer van kropsla is ruim. Prijzen zijn echt voordelig. Andere sla-types, zoals lollo's en eikenblad, zijn eveneens ruim te verkrijgen aan zachte prijzen. De beschikbaarheid van andijvie is groot; goedkoop. De aanvoer van komkommers blijft ruim. Prijzen blijven laag. Het is het begin van het vollegrond-bloemkoolseizoen.
 
De beschikbaarheid neemt toe. Prijzen zijn normaal voor de tijd van het jaar. De aanvoer van prei neemt verder af. Prijzen blijven vrij stabiel en goedkoop. Een grote aanvoer van veldsla werd aan voordelige prijzen vermarkt. De aanvoer van witloof neemt wat af. Prijzen licht gestegen, maar nog steeds zeer goedkoop. Het aanbod van jonge chinese kool is gestart; lage prijzen. Groene selder uit de serre is beschikbaar; prijzen stabiel en goedkoop.

Prijzen van courgettes zijn licht gestegen tot normaal voor de tijd van het jaar.Voor aubergines zijn de prijzen licht gestegen tot een normaal niveau. Een overzichtelijk aanbod knolselder werd aan stevigere prijzen verkocht. De aanvoer van venkel uit de serre biedt zich aan in overzichtelijk aanbod. Stevige prijzen.


Flandria mededeling


bron: Agripress    09:30:00|15/05/2014