Sitemap | ne | frans | engels
Een Vraag? Bel Ons: 0032 57 40 91 20

Fine Fleur: een boeiend verhaal

De consument hecht steeds meer belang aan de gezondheid, versheid of afkomst van zijn voeding en gaat bovendien voluit voor smaak op zijn bord, terwijl de producent zoekt naar erkenning en waardering voor zijn inspanningen om een kwaliteitsvol product op de markt te brengen.

Op het snijvlak van deze twee trends innoveerde de REO Veiling met haar vernieuwde beleidsvisie “Naar een actieve marktbenadering" waarin drie beleidsambities zijn uitgesproken:


- Flandria moet dé referentie blijven in de Europese groente- en fruitmarkt. Kwaliteit is ons enige wapen om ons te onderscheiden op de Europese markt. Het kunnen leveren aan de Europese grootdistributie is erg belangrijk. Deze afnemers willen op een logistiek efficiënte manier een betrouwbaar product waarmee ze zekerheid hebben. Via een goeddraaiende klokverkoop kunnen we hier op inspelen en op de meest efficiënte en effectieve manier grote volumes product bij de Europese supermarkten distribueren. In die context is het belangrijk een goed en betrouwbaar product aan te bieden.


- We blijven inzetten op samenwerking. Doorheen de hele denkoefening rond de vernieuwde beleidsvisie waren de samenwerkingen met andere producentenorganisaties en schakels in de keten als een rode draad aanwezig. Hierbij werd duidelijk uitgegaan vanuit grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden. Samen met collega’s in andere landen willen we toegang krijgen tot een bredere thuismarkt.


- Er dient blijvend gewerkt te worden aan een actieve marktbenadering. Dit gebeurt in de verdere ontwikkeling van concepten en de introductie en de uitbreiding van de bestaande REO merken. Belangrijk hierbij is dat producenten zelf inhoud geven aan deze merken. Daarnaast hebben we onszelf de taak opgelegd om marktniches te zoeken en in te vullen. Deze inspanningen zorgen voor een lange termijnrelatie tussen onze producenten en de afnemers.


De marktintroductie van het kwaliteitslabel Fine Fleur is een concrete realisatie binnen de bovengenoemde beleidsambitie rond marktconcepten en merkenbeleid. De REO producenten dachten met ons mee in het Fine Fleur verhaal. Ze namen initiatieven en reikten originele ideeën aan. Dat getuigt niet alleen van vakkennis en gedrevenheid, maar ook van waardering en erkenning voor Fine Fleur. Het is deze sterke betrokkenheid en grote genegenheid tussen product en producent die Fine Fleur misschien nog het meest typeert, naast een grote zorg voor productkwaliteit en –presentatie.


Fine Fleur staat voor een authentiek product dat werd geteeld met een sterke betrokkenheid van de product.


- Een beperkt aantal telers nemen samen het initiatief in nauw overleg met de REO Veiling.


- Vanuit hun professionele ernst en beroepsfierheid engageren de deelnemende producenten zich voor een onberispelijke kwaliteit en een expliciete herkenbaarheid van hun Fine Fleur product.


De primeurverkoop op de REO Veiling van de eerste Fine Fleur frisée en Fine Fleur serresla zijn achter de rug.


- Primeurverkoop Fine Fleur frisée: 14 maart 2014


- Primeurverkoop Fine Fleur serresla: 31 maart 2014


Andere productgroepen volgen.


- Half mei : start Fine Fleur (jonge) prei


- Eind juni : start Fine Fleur grondtomaat


- Begin september: start Fine Fleur grondwitloof


In het najaar heeft een campagne plaats met een voorstelling van de volledige Fine Fleur familie bij diverse doelgroepen.


Logo


Groenten en fruit blijven zich ontwikkelen. In gezonde eigenschappen, smaak en houdbaarheid, maar ook in hun duurzame productie of regionale afkomst. De producenten van de REO Veiling zijn het er dan ook volledig over eens dat nog meer moet worden geïnvesteerd in productkwaliteit. Keurmerken en kwaliteitslabels doen bovendien hun werk! Vanuit dit oogpunt zet de REO Veiling haar nieuwe kwaliteitslabel Fine Fleur in de markt. Fine Fleur staat voor een authentiek kwaliteitsproduct dat werd geteeld met een sterke betrokkenheid van de producent.


Het Fine Fleur logo vat deze dynamiek in één globaal beeld dat in het oog springt door haar ronde vormgeving met swingende lijnen. De zon, twee groene blaadjes en de bruine boog verwijzen naar het artisanale en de authenticiteit van de Fine Fleur producten, geteeld in de vruchtbare Vlaamse bodem.


Voorzitter van de REO Veiling Rita Demaré onthulde het Fine Fleur logo bij de apotheose van de thema-avond “Beleidsvisie in ontwikkeling" op 30 november 2013. Sindsdien werkt de commerciële afdeling van de REO Veiling samen met geëngageerde REO producenten aan een nieuwe lijn van verpakkingsmateriaal om het Fine Fleur logo breed uit te dragen op de specifieke Fine Fleur producten die gecommercialiseerd worden op de REO Veiling.


In de winkel wordt Fine Fleur gepresenteerd in een originele verpakking die uniform herkenbaar is en de aandacht van de consument vestigt op alleen de kernboodschap. De Fine Fleur kistenkaart kreeg bewust een persoonlijk accent met de afbeelding van een REO producent die onder Fine Fleur aanvoert op de REO Veiling. Dit beeld in combinatie met een achtergrondfoto van de teelt toont expliciet de sterke betrokkenheid tussen product en producent. De groene basiskleur van de kistenkaart legt de link met de REO Veiling en het frisse pictogram per productgroep brengt niet alleen meer kleur in het verkooppunt, maar is ook een vast ijkpunt in de verdere communicatie over Fine Fleur (brochure, receptenfoldertjes,…). Het zijn goede garanties voor een optimale visibiliteit en herkenbaarheid van Fine Fleur in het winkelrek.


Kist Kaart Krulandijvie
Kist Kaart Sla


bron: Agripress    01:10:00|31/03/2014