Sitemap | ne | frans | engels
Een Vraag? Bel Ons: 0032 57 40 91 20

Beursverslag Fruit Logistica Asia: 3 - 6 september 2013

Van 4 tot 6 september vond in Hong Kong Asia Fruit Logistica plaats. Deze beurs werd samen met het Asia Fruit Congress (3 september) voor de zevende keer georganiseerd en kon ook dit jaar recordaantallen registeren. Daarmee verdedigt het evenement zijn positie als één van de belangrijkste groente- en fruitbeurzen in Azië. VLAM was dit jaar voor de derde keer aanwezig om de Belgische groenten en fruit te promoten.

De beurs trok dit jaar 6.536 bezoekers uit 64 landen, goed voor een stijging van 14% in vergelijking met de editie van 2012. Het aantal exposanten steeg dit jaar met 10% tot 372 bedrijven. De beurs wint steeds meer aan belang en dat is de rest van de wereld niet ontgaan. Het aantal landen dat op de beurs vertegenwoordigd was, steeg met 23% tot 37 naties. Azïe blijft met 13 landen het meest vertegenwoordigd, waarbij China met 84 bedrijven het grootste deel voor zich neemt. Maar ook Europa, Latijns-Amerika, Oceanië en Noord-Amerika groeien in aandeel.


België was dit jaar voor het eerst met een Belgisch eiland vertegenwoordigd door standen van VLAM en BFV. Onder de slogan ‘Premium quality, perfect taste’ en met een opvallend campagnebeeld waarbij de hand van een butler zorg draagt voor enkele Belgische topproducten, werd op de VLAM-stand de topkwaliteit van het Belgische aanbod benadrukt. Een mooie en verzorgde productpresentatie met onder andere peren, witloof, prei en tomaat versterkte deze boodschap.
Een chef op de stand trakteerde de voorbijgangers daarnaast op lekkere, verse hapjes die de proevers de gelegenheid gaven om enkele Belgische toppers beter te leren kennen.


Hong Hong telt iets meer dan 7 miljoen inwoners en is een belangrijke importeur van hardfruit, kool- en slasoorten. In 2012 exporteerde België 32 ton appelen en 642 ton peren naar Hong Kong. Op de beurs werd duidelijk dat hier nog zeker kansen zijn voor producten zoals witloof, prei, tomaat en knolselder. De regio blijft een belangrijke toegangspoort tot China. Chinese retailers beschouwen succes in Hong Kong dan ook als een relevante indicator voor succes op het vasteland van China. De reglementering voor rechtstreekse import in China blijft voor Belgische bedrijven echter een uitdaging vormen. Maar met voldoende inzet, kennis van de markt en geduld is veel mogelijk.


De volgende editie van de Asia Fruit Logistica zal in 2014 doorgaan van 3 tot en met 5 september.


bron: Agripress    04:46:00|12/09/2013