Sitemap | ne | frans | engels
Een Vraag? Bel Ons: 0032 57 40 91 20

Ananasaardbei aan een opmars bezig

In Groot-Brittannië is de fruitvariant ‘pineberry' al enige tijd verkrijgbaar. De naam is een samentrekking van het Engelse woord voor ananas, ‘pineapple', en aardbei, ‘strawberry'.

De ‘ananasaardbei’ of Fragaria x ananassa ziet er wat vorm betreft uit als een gewone aardbei. Wel een aardbei met albinisme, want de vrucht is wit met rode spikkels. De ananasaardbei smaakt minder zoet dan de gewone aardbei.

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn heeft de kleine vrucht sinds kort in de schappen liggen. De vrucht wordt in Nederlandse kassen verbouwd. Het vruchtje wordt omschreven als exotisch, aromatisch, friszoet en neigend naar zuur. De ananassmaak, die de naam van de vrucht toch laat vermoeden, is volgens proevers wel ver te zoeken.


De ananasaardbei is geen nieuwe fruitvariant, maar groeit al eeuwenlang in het wild in Zuid-Amerika. Door de soort ook in onze streken te kweken, kan het snoepje van de natuur worden voorgesteld aan het grote publiek. Wie weet komen we de albino aardbei binnenkort in een lokale Vlaamse supermarkt tegen.


bron: Agripress    09:18:00|10/07/2012