Sitemap | ne | frans | engels
Een Vraag? Bel Ons: 0032 57 40 91 20

'Groente te goedkoop'

Nederlandse groentetelers richten zich veel te veel op prijs en op bulkproducten. De sector blijft hangen in de manier van werken die al decennia lang goed gaat, maar die op termijn onder druk komt.

Dat stellen bankiers van ABN Amro in het rapport ’Vers duurt het langst’. ABN Amro zegt 1500 Duitse consumenten te hebben ondervraagd over de Nederlandse groente. Duitsland is al jarenlang de grootste exportmarkt voor Nederlandse groente. Vooral tomaten, paprika en komkommers vinden hun weg naar de oosterburen.


De Nederlandse boeren staan voor de uitdaging om haar groente uit de anonimiteit te halen. Het is niet alleen voldoende om kwaliteit te leveren tegen lage prijzen. „De Duitse consument kijkt weliswaar nog steeds kritisch naar de prijs, maar vindt kwaliteit steeds belangrijker", stellen de bankiers. Als het om de smaak gaat scoort Nederland nog steeds een onvoldoende. „Zo voldoen Spaanse tomaten en paprika’s op dit terrein meer aan de verwachtingen van Duitse consumenten."


Volgens de specialisten van ABN Amro moet versheid het nieuwe credo van de Nederlandse telers worden. Dat verkoopt zichzelf. „Nederlandse kwekers hebben de reputatie dat ze in Europa de meest verse groente met de langste versgarantie telen." Daar zouden ze voordeel uit moeten halen.


bron: Agripress    02:45:00|19/12/2013